Централна рођенданска прослава ПУ „11. април“

Као и сваке године и овог априла у ПУ „11.април“ обележени су  „Априлски дани новобеоградских предшколаца“. У складу са темом овогодишње манифестације,  „Слике и сусрети из комшилука“, у свих 36 вртића Установе организоване су активности у окружењу вртића као што су базари књига за децу, различита сусретања у комшилуку, ускршње радионице. На сам дан рођендана 11. априла, организована су рођенданска радовања: карневали, шеширијаде, маскенбали, концерти, дефилеи, изложбе у двориштима и парковима око вртића.

Централна рођенданска прослава  уприличена на платоу испред Општине Нови Београд, започела је наступом хора,  а наставила се „Разигравалицом“, такмичарским и креативним играма за децу и одрасле. На централној прослави учествовало је преко 100 предшколаца из вртића „Изворчић“, „Чаролија“, „Чигра“, „Срећко“ и  „Наша радост“ заједно са васпитачима, родитељима и суграђанима. Учесници прославе су имали прилику да се опробају у различитим спортским играма, полигонима, језичким и ликовним играма, играма са светлошћу, сенкама и огледалима и играма познавања знаменитости Новог Београда и вртића, а такође и да посете ликовну изложбу дечјих радова у холу испред свечане сале. У игри су нам се придружили директорка установе Јелена Дубљевић, као и председник Општине Нови Београд, Бојан Бован.

Деца из вртића „Исток“, „Звончићи“, „Сунце“ и „ Ђурђевак“ гостовала су на манифестацији обележавања Дана Новог Београда у блоку 45, увеличавши прославу наступом хора, изложбом дечјих радова као и извођењем представе „Ловци на знакове и симболе“.