Необично обична игровна средства у јаслицама „Драган Лаковић“

Необично обична игровна средства у јаслицама „Драган Лаковић“

Поједини предмети из свакодневне употребе могу бити мултифункционална игровна средства у функцији дечјег развоја и напредовања, а могу се користити на мноштво начина.

Пластична корита у имитативној и симболичкој игри (као брод, ауто, као кућицa, као простор за индивидуалну игру и краћи одмор). У сензоперцептивној активности за игре песком, земљом, брашном, водом. У моторичкој активности за подстицање моторичке спретности, равнотеже током уласка и изласка, преношење кадица с места на место, пуњење и пражњење. У подстицању интелектуалног развоја у играма класификације предмета према боји или величини.

Пластичне часе идеалне су за кутак кухиње али и као конструкторски материјал и игре класификације. Пласитичне кутије за одлагање јаја сјајно су средство у игри класификације, играма пластелином и моделирање.

Деца ношена сопственом мотивацијом у игри спонтано усвајају боје, увежбавају спретност мишића прстију и шаке, крупну моторику, развијају своје интелектуалне потенцијале, и надасве уживају у необично обичним играчкама.

Игровна средства прикупљена су љубазношћу родитеља кроз заједничку акцију Савета родитеља групе.