„ЛУТКАЛИШТЕ – УЗЛЕТИШТЕ“ НОВОБЕОГРАДСКИХ ПРЕДШКОЛАЦА

У среду 6. марта 2024. у сали Студентског културног центра одржано је јубиларно XV  „Луткалиште  – Узлетиште“, манифестација посвећенa сценском стваралаштву најмлађих.

„Луткалиште“ је традиционално почело химном Предшколске установе „11 април“ коју су извела деца вртића „Изворчић“ и „Срећко“, а затим су добродошлицу пожелели директорка Установе Јелена Дубљевић и председник ГО Нови Београд, Бојан Бован. На великој сцени Дома културе смењивали су се малишани из новобеоградских вртића „Маслачак“,„Наша радост“, „Исток“, „Бамби“, „Чигра“, „Искрица“ и „Звездана Прашина“ у различитим представама и маштовитим костимима. Ове године нам је била част да заједно са нама на овогодишњем Луткалишту  учествују и предшколци вртића „Вила“ из ПУ „Дечји дани“.

Препуна сала Дома културе Студентски град, била је место сусрета маште и сценског покрета деце и њихових васпитача, који су приредили прави мали мултимедијални спектакл.

Да најлепша чаролија настаје кроз игру, деца су између осталог приказала и кроз осмишљене игроказе у којима су глумили различите ситуације које покрећу љубав, радост, тугу или љутњу.