НАША РАДОСТ – РОДИТЕЉИ И ВАСПИТАЧИ ПАРТНЕРСТВО ДЕЦИ ВРЕДНО

НАША РАДОСТ – РОДИТЕЉИ И ВАСПИТАЧИ ПАРТНЕРСТВО ДЕЦИ ВРЕДНО

У вртићу „Наша радост“,  10. јуна,  реализована је заједничка акција родитеља и васпитача са циљем уређења дворишта вртића по мери детета.

У тимском духу, размени идеја и креативних решења, надасве у веселој радној атмосвери,  деца су добила нове вредне садржаје,  простор и за индивидуалне и за друштвене игре,  полигоне спретности,  функционална решења којима примерено узрасту могу спонтано да усвајају апстрактне симболе, као што су бројеви и слова, играјући се са другарима и одраслима.

Поред функционалних садржаја усмерених ка учењу кроз игру и развијању социјалних вештина, двориште вртића је и естетски уређено. Мобилијар је офарбан новим веселим бојама,  травнате површине обогаћене су простором за нове саднице.

Када су родитељи и васпитачи овако равноправни партнери,  и родитељи конструктивно укључени у живот и рад вртића,  деца су мотивисанија да усвајају нова сазнања, срећнија су и задовољнија јер у процесу свог развоја и напредовања имају јединствену подршку,  и од вртића и од породице.

Деца су наши највећи покретачи,  зато ослушкујући њих и њихове жеље овде нећемо стати.