„ДРАГАН ЛАКОВИЋ“ – РАЗИГРАНИ АТЕЉЕ

Разиграни атеље
Приликом организованих активности приметили смо велико интересовање деце за експериментисање бојама, као и честу „потрагу“ за необичним ликовним техникама. То нас је подстакло да организујемо ликовну радионицу у којој ће деца моћи да уживају у омиљеним активностима на један необичан и несвакидашњи начин.
Прилику да учествују у атељеу имала су деца једне млађе и једне средње групе. Пуну подршку имали смо од стране родитеља кроз допуну материјала како би планирана активност била успешније реализована.
Сама активност почела је у соби упознавањем деце са спектром боја и њиховом применом на различитим материјалима.Изашли смо из свакодневне рутине добро познатог простора и централни део активности преместили у хол вртића користећи тако сав расположив простор који нам објекат нуди. „Разиграни атеље“ омогућио је деци најразличитије ликовне технике са којима су се по први пут сусрели а идеје су потекле и реализоване од стране васпитача Марије Мирковић и Ксеније Долаш.
Деца су пролазила кроз ликовни полигон по сопственом интересовању и жењи и тако се опробала кроз различите креативне изазове. Могли су да сликају на провидној фолији и по први пут да цртају у лежећем положају…Све ово даље мотивисало је децу да самостално наставе сликање воденим бојама и направе прелепе групне радове.
Радионица је протекла у веселој и спонтаној атмосфери,деца су се дружила,стекла нова искуства и приближила новим техникама у ликовном стваралаштву.