„ДРАГАН ЛАКОВИЋ“ – ДРАМАТИЗАЦИЈА

МАША И ТРИ МЕДВЕДА – јаслице „Драган Лаковић“

У старијој јасленој групи, коју воде медицинске сестре васпитачи Јелена Герзић и Марина Љубинковић, у оквиру пројекта групе „Здрава исхрана“, дана 28.11.2019., реализована драматизација приче „Три медведа и Маша“. У улози приповедача приче нашле су се и маме деце из групе.

Обрађујујући садржаје из пројекта, током новембра месеца акценат је био на томе где се припрема храна, у чему се кува, који прибори се користе и како се поставља сто за обедовање.

Завршна активност у новембру месецу била је драматизација приче о три медеведа у коју је уместо Златокосе ушетала Маша, лик несташне девојчице чије авантуре са њеним пријатељем медом деца добро познају.

Деца су била активни учесници ове приче. Средства и материјали у овој драматизацији брижљиво су одабрани како би деца спонтано усвајала појмове и правила разлику између великог и малог, тврдог и меког, врућег и хладног користећи реално посуђе и прибор.

Уз ову драматизацију и несташну Машу, деца су кроз игру учила и о лепом понашању и како треба да се односе према стварима које припадају другима.