„ДРАГАН ЛАКОВИЋ“ – У ЗДРАВОМ ТЕЛУ ЗДРАВ ДУХ

У ЗДРАВОМ ТЕЛУ ЗДРАВ ДУХ у јаслицама „Драган Лаковић“

У старијој јасленој групи, коју воде медицинске сестре васпитачи Јелена Герзић и Марина Љубинковић, 30.10.2019., реализована је спортска активност у сарадњи са школицом спорта “Лане“. Уз професионалног тренера спорта осмишљен је сет моторичких активности примерен деци јасленог узраста.
Почетак моторичке активности подразумевао је обавезно загревање у виду трчања са променом брзине. Потом су уследиле вежбе обликовања, а затим и истезања. У даљем току постављен је полигон који се састојао од четири елемента: трчање са препрекама, провлачење, ходање по неравној површини и скакање у и ван обруча. По завршетку полигона уследила је игра са тзв. падобраном који је коришћен за више вежби: одизање падобрана од пода, затезање, убацивање и избацивање лопти и пребацивање лопти преко падобрана.
Ова активност део је пројекта групе „Здрава исхрана“ у оквиру које је реализована посета професионалног тренера. На крају активности разговарано је са децом о томе како деца вежбајући расту и која је то храна од које добијају мишиће.
Захваљујемо се школици спорта и тренеру на издвојеном времену, донетим реквизитима и доброј забави.