ЗВЕЗДАНА ПРАШИНА – ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ПРОГРАМИРАЊА

У среду, 23. априла у вртићу „Звездана прашина“, у млађој групи, одржане су активности у оквиру пројекта „Европске недеље програмирања у предшколским установама Србије“, који реализује Центар за образовне технологије за Западни Балкан у сарадњи са три предшколске установе и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
На основу приручника „Игре за развој рачунарског размишљања са децом предшколског узраста без употребе технологије“ који је приредила наша колегиница Наташа Анђелковић, организовали смо активности са децом и родитељима у сарадњи са родитељем А. П. Организовали смо три игре којима се развија рачунарско размишљање код деце предшколског узраста. Прва игра је била „Представи се и покажи“, друга „Бим, бам, биди“, трећа игра „Најачи смо заједно“, док су у четвртој активности учествовали и други родитељи где смо користили различита средства.Сва средства која су коришћена током активности су израђена у сарадњи са децом и на основу њихових интересовања.
Родитеље смо упознали са Bee-Bot роботом и позвали их да заједно са нама стигну до циља. Деца су активно учествовала и показала здрав такмичарски дух и спремност за сарадњу.