„ЛАНЕ“ КОЛАЖ АКТИВНОСТИ ЗАНИМАЊА

У вртићу „Лане“-старија група 2, дана 04.03.2019.године, гостовале су мајка и бака, и на врло занимљив и деци близак начин, представиле су своја занимања – фармацеут и биохемичар.
Деца су заједно са њима правила креме за руке и добила по једну крему на поклон. Показале су и објасниле како и због чега се узима крв. Како су активно учествовали у овој активности и сами су користили: туфере, пипете, епрувете… Добили су и савете како треба неговати кожу, одржавати хигијену и кроз здрав начин живота сачувати своје здравље.
С обзиром да се у групи бавимо упознавањем свога тела и важности здравља, нова стечена знања, употпуниће и оплеменити наш рад.

У млађу групу 2, вртића „Лане“, 13.03. 2019. године, у посету је дошла мајка нашег другара и представила своје занимање – доктор.
Кроз радионицу и имитативну игру, деца су сазнала шта све доктор лечи и прегледа: ухо, грло, око, рад срца, плућа… Деца су имала прилику да манипулишу са инструментима које доктор користи у свом раду: стетоскоп, отоскоп, огледалце…
Отворили смо „Докторску ординацију“ у нашој соби и били лекари, зубари, медицинске сестре.
Како је актуелна тема нашег вртића и наше групе „Моје тело“, овом активношћу употпунили смо већ стечена знања и оплеменили игру, рад и дружење.

Дана 13.03.2019. године, гост у старијој групи 2, вртића „Лане “, била је мама наше другарице и овом приликом представљала је своју професију- медицинска сестра.
На шаљив и деци интересантан начин, упознала је децу са својим послом у болници и укључила децу у припреме пацијената пред операцију, превијање и дезинфекцију ране, давање инфузије, попуњавање здравствене листе….
Деца су уживала у играма улога користећи праве инструменте и униформе.

У вртићу „Лане“, 19.03.2019. године, са нама је се дружила и играла, мама наше другарице из млађе групе 2 и представила своје занимање – психолог.
Заједно са њом, препознавали смо различите емоције, своје, али и наших другара, а највише смо се договарали како да савладамо онај најмање жељени – страх.
Кроз игру, причу и ликовне технике, насликали смо, а потом са сламчицама „одували“ своје страхове и доцртали им, залепили делове лица, осмехе, срца…
Тако смо их се заувек решили!
Било је забавно! Уживали смо!