„ДРАГАН ЛАКОВИЋ“ ИГРЕ УЛОГА У ЈАСЛИЦАМА

Играње улога је веома значајно за развој детета. Захваљујући њима, дете постепено учи да разуме како је то бити неко други, да разуме шта други људи мисле, осећају, шта намеравају да учине и слично.

У играма улога, деца улазе у замишљене ситуације, прерађују радње на имагинарном плану, могу да се стављају у улоге хероја, злих или добрих карактера који су познати из књига или медија или у ликове из свакодневног живота.

Најављена посета стоматолога била је прилика да припремимо децу за планирани систематски преглед, да кроз игре улога превазиђу евентуални страх.

Медицинске сестре васпитачи старије јаслене групе Ирена Радинковић и Далиборка Елезовић, позвале су родитеље да децу обуку у беле мајице, да их у породичном окружењу уведу у планирано дешавање у јаслицама, у улоге доктора. Активну партиципацију у припремама и игри имала је и маме детета Л.В.П., стоматолога по професији, која је 01.11.2018. године, у преподневним часовима, реализовала здравствено васпитну активност у групи у којој је, играјући се са децом, приближила деци како изгледа један стоматолошки преглед.