Посета Музеју афричке уметности

Посета Музеју афричке уметности

Малишани из вртића „Маја“, „Наша радост“, “Бисер“, „Тесла- наука за живот“ и „Чуперак“, који похађају поподневне ликовне радионице, посетили су, заједно са својим  васпитачима и педагогом за ликовно Музеј афричке уметности.

Поред сталне поставке музеја кроз коју нас је, уз узбудљиву причу, провео кустос, показујући нам како су настали и чему су служили најразличитији предмети и скулптуре од дрвета, керамике, шкољки и тканина, имали смо прилике да видимо и актуелну изложбу, „Традиционални мурали Африке“

    Тако смо научили и нову реч – мурал, слика којом људи у појединим деловима Африке традиционално декоришу зидове својих кућа у сезони суша.

Необично приказане животиње, људи и прелепи цветни и геометријски орнаменти, који су се могли видети на муралима, инспирисали су и наше малишане да на ликовној радионици, која је уследила након разгледања музејске поставке, покажу шта све дечија машта може па су направили своје предлоге за мурале.

Најлепше скице за мурал, настале на овој радионици, наћи ће се на изложби дечијих радова у склопу манифестације „Афро фестивал 2015“, који ће се одржати током јуна месеца у музеју.