ДЕЧИЈИ МАРАТОН 2015. – пет финалиста и три медаље

У Београдском зоо врту 11. априлa 2015. на дан наше Установе, по 22. пут одржан је Смоки Смокић Дечији маратон, на ком је учествовало 150 најбржих из квалификација у којима је у учествовало више од 16.000 малишана који похађају београдске претшколске установе.

старт

Лепо и сунчано време, привукло је рекордан број навијача, а на стази крај слонаре смењивали су се забавни програм и трке.
У велико финале пласирали су се победници 12 квалификационих трка Јован Станковић (ПУ Лане, Гроцка), Каја Грујић (Шареница, ПУ„Ракита Котаров Вука”, Лазаревац), Филип Рајичевић (Исток, ПУ „11. април”, Н. Београд), Елена Милошевић (ПУ Лане, Гроцка), Стефан Карапанџић (Славуј, ПУ „11. април”, Н. Београд), Андрија Бурмазовић („Краљ Петар”, ПУ „Чика Јова Змај“, Вождовац), Милош Петковић (Бубамара, ПУ Др „Сима Милошевић”, Земун), Андреј Јеремић (Наша радост, ПУ „11. април”, Н. Београд), Богдан Максимовић (Весна, ПУ „11. април”, Н. Београд), Павле Гавриловић (Дечије царство), Марко Шавија (Милица, ПУ Др „Сима Милошевић”, Земун) и Милош Косановић („Бранко Радичевић”, ПУ Др „Сима Милошевић”, Земун), као и Никола Досковић (Бисер, ПУ„11. април”, Н. Београд), који је у квалификацијама пао пред циљем па му је пружена нова шанса.
Никола ју је искористио и освојио титулу „супер пужа”, то јест најспоријег од најбржих малих Београђана.

МЕДАЉЕ

Прво место у финалној трци освојио је Филип Рајичевић из вртића Исток (Претшколска установа „11. април”, Нови Београд) са 37 секунди, само секунду спорије од рекода стазе који од 1996. држи сада већ велики Владимир Станојевић. Други је био Андрија Бурмазовић из вртића „Краљ Петар” (ПУ „Чика Јова Змај“, Вождовац), а трећи  Стефан Карапанџић из вртића „Славуј”, такође из претшколске установе „11. април” из Новог Београда, а ова установа има сјајну генерацију малих спринтера – чак петорицу финалиста, укључујући и најбржег и најспоријег. Најбржа девојчица била је Каја Грујић из лазаревачког вртића „Шареница” (ПУ „Ракита Котаров Вука”), а за све учеснике квалификација и финала обезбеђене су лепе и слатке награде. Освајачи три прва места, дакако и „супер пуж” добили су награде какве ће добити и победници великог, 28. СуиссеГас Београдског маратона, који ће се одржати 18. априла – пехаре, медаље, цвеће…
Смоки Смокић Дечији марарон организовао је Београдски маратон под покровитељством Скупштине града Београда, у сарадњи са Секретаријатом за образовање и дечију заштиту града Београда. Партнери су били УНИЦЕФ, Фондација Новак Ђоковић и Хемофарм фондација.

Честитке и хвала свим малишанима и васпитном особљу наше Установе на најлепшем рођенданском поклону!!!

Преузето са  сајтова  РТС-а и БЕОГРАДСКОГ МАРАТОНА