ПОСЕТА НОВОБЕОГРАДСКИХ ПРЕДШКОЛАЦА БЕОГРАДСКОЈ ФИЛХАРМОНИЈИ

Предшколска установа „11 април“  у складу са Планом и Програмом  рада, остварује сарадњу са друштвеним и културним институцијама града Београда.

Посете деце наших вртића овим установама представљају прилику да се упознају са културним дешавањима у нашем граду. Желећи да наши малишани у концертној дворани слушају најпопуларнија дела класичне музике, остварили смо сарадњу са Београдском филхармонијом.

Посета деце новобеоградских вртића Београдској филхармонији, реализује се на предлог Централног Савета родитеља Предшколске установе „11.април“.

17.10.2013.год. предшколци вртића „Срна“, „Бисер“ и „Ластавица“, уживали су у Вивалдијевом Концерту за виолину и оркестар „Четири годишња доба“, у извођењу Оркестра Београдске филхармоније са солистима. Малишани су  уживали док их је оркестар водио кроз сва четири годишња доба, музиком имитирајући звуке из природе : зов птица, муње и громове, поточиће, свирку пастира, лавеж паса, падање снега…

18.10.2013. године, Београдску филхармонију су посетили предшколци вртића „Лане“, „Наша радост“, „Маја“ и „Изворчић“

23.10.2013. године, прилику да чују и виде извођење Вивалдијевих „Годишњих доба“ имали су предшколци вртића „Бамби“, „Звездана прашина“ и „Врабац“.

24.10.2013.године, предшколци вртића „Славуј“, „Зека“, „Чигра“, „Пчелица“ и „Лептирић“ уживали су у најпопуларнијем делу Вивалдијеве барокне музике „Четири годишња доба“, у извођењу Оркестра Београдске филхармоније са солистима.

25.10.2013. године, Београдску филхармонију посетили су предшколци вртића „Звончићи“, „Исток“, „Сунце“ и „Срећко“.