Одржан „Јесењи карневал“ у свим новобеоградским вртићима

Предшколска установа „11. април“ 04.10.2012.год. организoвала је традиционални „Јесењи карневал“ у свим својим вртићима. Карневал се традиционално, већ осам година одржава у  оквиру обележавања Дечје недеље (30.09.–04.10.год.).

Овогодишњи карневал одржан је под  мотом  „Породично стабло у чаробној шуми“. Карневалу је предходило богатство активности у вртићима током целе недеље. На тим активностима, деца су кроз говорне, ликовне, музичке и еколошке активности, истраживачке и  традиционалне игре осетила важност породичног наслеђа, правила породична стабла, портрете, упознавала се са правима и обавезама детета у породици, развијала свест о значају очувања животне средине и подизању еколошке одговорности у окружењу. Кроз игру и песму, развијала су  свест о себи као делу природе и окружења, вредности другарства и заједништва.

Деца су уживала у радости Карневала са својим родитељима, васпитачима, бакама и декама и многобројним комшијама и гостима, који су дошли да поделе радост игре и песме са децом.

На креативно-стваралачким радионицама, које су претходиле карневалу, деца су са својим родитељима и васпитачима припремала костиме и музичко ритмичке тачке за заједнички наступ.