ОДРЖАН VII ШAХОВСКИ ТУРНИР ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „11.АПРИЛ“ НОВИ БЕОГРАД

У организацији Предшколске установе „11.април“, у вртићу „Сунце“, 14. маја је одржан седми шаховски турнир новобеоградских предшколаца. Поред деце из новобеоградских вртића такмичили су се и малишани из предшколских установа: ПУ „Чика Јова Змај“- Вождовац, ПУ„Чукарица“- Чукарица, ПУ „Сима Милошевић“-Земун, ПУ „Сурчин“ – Сурчина, којима су се придружила и деца из новобеоградских основних школа: ОШ „Ђуро Стругар“, ОШ„Лаза Костић“ , ОШ„ Бранко Радичевић“ и ОШ „20.октобар“.

Као и ранијих година турнир је одржан уз подршку међународних судија Шаховског савеза Србије Небојше Баралића, Петра Катанића Вујића, Бранке Вујић Катанић, Љубише Десанчића и савезних судија Милана Татишића, Надежде Стојановић и Радета Гољовића. Такмичиле су се 42 екипе, по швајцарском систему. Турнир има за циљ развијање и неговање дечијег интересовања за друштвене игре, грађење позитивног односа према  себи и другима, као и неговање  партнерских односа  међу децом предшколског и школског узраста.

Прво место на турниру предшколаца је припало вртићу „Ластавица“ Предшколске установе „11.април“ , друго су заузели малишани из вртића „Чворак“ , Предшколске установе „Сима Милошевић“, док је екипа вртића „Славуј“, Предшколске установе „11.април“ заузела треће место.

На турниру основних школа победила је ОШ „20.октобар“, друго место заузела је ОШ„ Бранко Радичевић“, а треће ОШ„Лаза Костић“.