„САБОРОВАЊЕ” – МАНИФЕСТАЦИЈА ТРАДИЦИЈЕ, КУЛТУРЕ И РАДОСТИ У НОВОБЕОГРАДСКОМ ВРТИЋУ „БИСЕР”

У оквиру обележавања Априлских дана новобеоградских вртића, Предшколска установа „11. април”  одржала је   25. априла Манифестацију „Саборовање” под називом „Љубав, вера, нада”.

У дворишту новобеоградског вртића „Бисер“, разлегала се весела дечја граја и жамор многобројних гостију и посетилаца, који су уз звуке традиционалне музике разгледали изложбу рукотворина са еколошко-креативних радионица деце, родитеља и васпитача „Чуваркућа“. Игра и дружење деце и одраслих настављено је у интерактивним центрима  спортских и  традиционалних игара,  језичком,  ликовном и забавном центру.Дечји хор Предшколске установе „11. април“, химном Установе, увео је све посетиоце у уметнички програм “Саборовања“. Деца новобеоградских вртића приказала су кроз песму и игру сплет народних игара и кола, традиционално на модеран начин, а гости из КУД „Талија“ и КУД „Бранко Радичевић“ су и овог пута дали несебичну подршку малишанима.

Манифестација „Саборовање” обухвата низ активности традиционалног,  културно-уметничког и спортског карактера, кроз дружење деце, родитеља и васпитача у заједничким радионицама. Све активности су усмерене ка деци и одраслима и реализују се у циљу неговања и јачања сарадње између образовних институција, професионалног развоја,  размене искуства и подршке дечјем развоју и напредовању.