ИЗЛОЖБА „ПРИРОДА У ФОКУСУ ДЕЧЈЕГ ОКА“ У ВРТИЋУ „ИЗВОРЧИЋ“ У ПЕТАК, 12.4.2013. год.

И  ове године у оквиру обележавања Априлских дана новобеоградских предшколаца одржаће се  низ  манифестација, изложби дечјег стваралаштва, дружења, стручних размена… Овим манифестацијама негујемо животне вредности лепоте, уметности, толеранције, доброте, даровања, знања, умења…

Малишани предшколске групе из вртића „Изворчић“ имали су прилику током протеклих месеци да се у оквиру ликовних радионица,  креативно изразе кроз један за њих нови  и неуобичајени медиј- фотографију. Циљ нам је био оснаживање дечијих  стваралачких капацитета, развијање дивергентног начина размишљања,  као и јачање  њихових  перцептивних  способности и флексибилности  у гледању на предмете и бића са којима се сусрећу.

У овим активностима деца су показала иницијативу у проналажењу нових фотографских кадрова и направила изузетно добре фотографије, које су нас васпитаче, инспирисале да организујемо ову изложбу и прикажемо дечије стваралаштво. Поред изванредних призора природе забележених дечјим оком и фотоапаратом, које чине централну поставку, на изложби ће бити представљене и фотографије са активноси током које су се деца међусобно фотографисала у спонтаном покрету,  необичним позама и изразима лица.

Склад  и чистота тренутака ухваћених оком детета на фотографијама, које ће се наћи на овој изложби, опомињу нас  на најбољи начин да не престанемо да се дивимо чуду живота и лепоти која се, помало заборављено, налази свуда око нас.

Позивамо Вас да дођете и пропратите изложбу ,,Природа у фокусу дечјег ока“, која представља важан догађај за новобеградске малишане, њихове родитеље и васпитаче.