ОСМО ЛУТКАЛИШТЕ „ВЕЛИКО ДВОРИШТЕ“ – МЕСТО СУСРЕТА ДЕЧИЈЕ МАШТЕ, СЦЕНСКОГ ПОКРЕТА И СТВАРАЛАШТВА

Манифестација Луткалиште, дечје сценско стваралаштво у организацији Предшколске установе  „11.април“  Нови Београд, одржана је у Малом позоришту „Душко Радовић” у четвртак 28.марта 2013 год. са почетком у 11часова.

Подијум велике позоришне сцене био је место сусрета дечје маште, сценског покрета и стваралаштва, а представљен је кроз богатство доживљаја, уметничког израза, креативног представљања деце, васпитача и родитеља. Дечје представе чине спој традиције и савремених тенденција у стваралаштву деце и одраслих.

Веселим  звуцима  представио се  Дечји хор Предшколске установе „11април“ и повео нас путем маште дечијег сценског израза. Покретом и говором тела, малишани су показали радост и лепоту река и њихов значај за очување природе, свет науке и открића, свет драмског стваралаштва, радости дружења деце и родитеља,
чаролију буђења природе, путовање у свемир, пријатељство, како романтично-свемирски фантастично. Још једном смо сви заједно послали поруку да су љубав, другарство, природа и наша планета, највећа блага овога света.


Свечано отварање


1. блок представа


2. блок представа

3. блок представа


Поред малишана вртића Предшколске установе „11. април”, своје умеће приказали су и гости из предшколских установа „Бошко Буха”, Палилула, „Дечји дани”, Стари град и „Раковица”,Раковица.