Библиотека играчака

Дана 28.02.2013.год.  у оквиру програма „Библиотека играчака“, у вртићу „Маја“, одржано је предавање на тему „Стратегије подршке у превенцији проблема развоја говора-Муцање“. Предавање је било интерактивно и намењено родитељима. Родитељи су имали могућност да активно учествују и постављају питања везана за тему:

– начину настанка муцања, симтомима који се јављају, начину разликовања муцања од сличних поремећаја, како поступати са дететом које муца и коме се обратити за помоћ када се уоче неки од наведених показатеља…

Желећи да унапређује васпитно образовни рад у свим сегментима, Установа ће и даље организовати састанке, предавања, трибине…На овакав начин, родитељи ће имати могућност да добију одговоре на питања која се тичу развоја и напредовања детета.

Основни циљ оваквих предавања је да вртић ојача функцију подршке родитељства и јачање родитељских компетенција, кроз остваривање партнерских односа породице и вртића, уважавкући потребе и специфичности породице као нуклеуса друштва, и вртића као васпитно образовне установе, а све у циљу најбољег интереса детета.