Одржан VI атлетски митинг новобеоградских предшколаца

Предшколска установа „11 април“ и ове године, у сарадњи са ЈП Спортским центром „Нови Београд” и Атлетским клубом Нови Београд, организовала је VI Атлетски митинг новобеоградских предшколаца у Хали спортова на Новом Београду. У Хали спортова на Новом Београду, 1.12.2012. године, учествовало је око шесто малишана, деце из новобеоградских вртића и гости – деца из предшколских установа: „Чика Јова Змај“ Вождовац, „Сурчин“ Сурчин, и „Др Симо Милошевић“ – Земун, као и деца нижих разреда основних школа Новог Београда: „Лаза Костић“, „Младост“, „Марко Орешковић“.
Учесници су се такмичили у три спортске дисциплине – мини крос, скок у даљ и мини спринт. Позитивној атмосфери допринели су мали такмичари који су промовисали фер и спортско такмичење, као и клубови навијача које су чинили деца и родитељи наших вртића, комшије, баке, деке. Цео догађај подржали су хор ПУ„11. април“, плесне групе деце вртића „Наша радост“, „Чуперак“ и „Весна“.
Промотер VI Атлетског митинга новобеоградских предшколаца била је Тања Драгић, параолимпијска репрезентативка у бацању копља, освајач златне медаље на Параолимпијским играма у Лондону 2012. године.
Подршку малишанима и манифестацији и ове године пружили су јавне личности из света уметности, културе и спорта, чија деца похађају наше вртиће.
Сва деца добила су медаље за учешће, а победници и пехаре који су ове године направљени у радионицама керамике као ручни рад васпитача и сарадника за ликовно васпитање ПУ „11. април“.

Победници у категорији мини крос:
1. место – вртић „Срна“,
2. место – вртић „Сунце“,
3. место – вртић „Чигра“.

победници у категорији мини спринт:
1. место – вртић „Срна“,
2. место – вртић „Звездана прашина“,
3. место – вртић „Врабац“.

Победници у категорији скок у даљ:
1. место – вртић „Чуперак“,
2. место – вртић „Врабац“,
3. место – вртић „Исток“.

Збирно победници у све три категорије:
1. место – вртић „Срна“,
2. место – вртић „Врабац“,
3. место – вртић „Чигра“.

Кроз ову Манифестацију, деца, родитељи и њихове новобеоградске комшије заједнички су учестовали у промовисању здравих стилова живота и неговању спортског понашања код деце на најранијем узрасту, промовишући заједништво, љубав и радост као основне животне вредности.