СПОРТСКЕ ИГРЕ, ЕКОЛОШКЕ ИГРАОНИЦЕ И СТВАРАЛАЧКО-КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ НА ОБАЛИ РЕКЕ

Oко чесме на Савском кеју, јуче су се окупили предшколци из новобеоградских вртића „Сунце“ „Срна“ и „Звончићи“. На обали реке организовали су низ активности из богатства програма који се реализују у свим новобеоградским вртићима. Деца су уживала у сунчаном дану у природи уз спортске игре, еколошке играонице и стваралачко-креативне радионице: Малишани су поделили пролазницима еко-поруке како би их подсетили колико је важно да чувају животну средину.

АКТИВНОСТИ НА ОБАЛИ РЕКЕ

Oко чесме на Савском кеју, јуче су се окупили су се предшколци из новобеоградских вртића „Сунце“ „Срна“ и „Звончићи“. На обали реке организовали су низ активности из богатства програма који се реализују у свим новобеоградским вртићима.

Деца су уживала у сунчаном дану у природи уз спортске игре, еколошке играонице и стваралачко-креативне радионице:

Еко квиз-еколошке питалице, еко полигон, ликовне еко активности- ликовне технике код којих вода игра значајну улогу: акварел, тапас, скривена слике (комбиновање воштаних боја са  тушевима), сликање мехурићима од сапунице – Теме: На обали реке, Шта све живи у води, Чему служи вода, Док жубори шта нам река говори, Мој град на реци , покретна игра – „Кишобран за двоје“,  истраживачке активности са водом:

– „Играмо се водом“ – деца се играју са водом, користе посуде, пресипају воду, упијају воду сунђером, пропуштају кроз цедиљку, левак, тканину

– „Моћ воде“ – деца мешају различите материје са водом у бочицама (шећер, со, уље, бомбоне…), мућкају их, посматрају, уочавају и говоре шта се дешава са материјалима, да ли се вода мења, како изгледа…

– „Плива или тоне“ – који предмети пливају, деца дају примере и изводе експерименте (са гранчицама, каменчићима металом, плутом, стиропором, сунђером, дебљом крпом) групишући предмете према томе да ли пливају или тону.. деца експериментишу, испробавају и доносе закључке.

Малишани су поделили пролазницима еко-поруке како би их подсетили колико је важно да чувају животну средину.

Активности на обали реке