Креда црта маштом

У недељу, 7. октобра 2012. године, у здању Народне скупштине Републике Србије, одржана је, у оквиру Дечје недеље, традиционална манифестација „Креда црта маштом“, под слоганом „Растемо као једно – бољи смо заједно“. И ове, као и предходних година, малишани из наше предшколске установе прикључили су се веселој дечјој дружини са озбиљним задатком да одраслима који управљају и одлучују о важним стварима пренесу своје жеље и размишљања. Овога пута су у име све деце из ПУ„11. април“ то учинили предшколци из вртића „Сунце“.

Креда црта маштом

У недељу, 7. октобра 2012. године, у здању Народне скупштине Републике Србије, одржана је, у оквиру Дечје недеље, традиционална манифестација „Креда црта маштом“, под слоганом „Растемо као једно – бољи смо заједно“.

И ове, као и предходних година, малишани из наше предшколске установе прикључили су се веселој дечјој дружини са озбиљним задатком да одраслима који управљају и одлучују о важним стварима пренесу своје жеље и размишљања.

Овога  пута су у име све деце из ПУ„11. април“ то учинили  предшколци из вртића „Сунце“.

После богатог и свечаног програма којим је отворена манифестација, мали гости у скупштинским клупама су на специјалним листићима, исписивали и цртали поруке намењене посланицима.

Након тога су београдски школарци и предшколци заједно са другарима из Новог сада и са Косова и Метохије осликавали кредама у боји простор на улазу у Скупштину.

Веселе главе малих уметника и плочник процветао бојама дечије маште, привукли су велику пажњу пролазника. У мноштву изванредних радова нису заостајали ни цртежи наших другара из вртића „Сунце“, иако су били најмлађи учесници ове изложбе на отвореном, која је наредног јутра дочекала посланике пред Скупштином.

Надамо се да ће поруке љубави и лепоте оних којима припада будућност, учинити бољим и племенитијим оне у чијим рукама је садашњост.

 

Креда црта маштом