ОДРЖАН ЈЕСЕЊИ КАРНЕВАЛ НОВОБЕОГРАДСКИХ ПРЕДШКОЛАЦА

У оквиру активности обележавања Дечје недеље (1.10. – 5.10.) Предшколска установа „11. април“ je 5.10. 2012. год. у свим својим вртићима организoвала „Јесењи карневал“. Јесењи карневал традиционално, већ седам година, реализујемо у оквиру програма „Родно дрво“. Циљ пројекта је да од најранијег узраста развијамо свест код деце о значају очувања животне средине и утичемо на подизање еколошке одговорности у окружењу. Кроз игру и песму, код деце развијамо свест о себи као делу природе и окружења, промовишемо вредности друграства и заједништва. Овогодишњи карневал смо организовали под мотом „Чувајмо природу, уз приче река растемо без престанка“

Јесењи карневал 2012.

„ЧУВАЈМО ПРИРОДУ, УЗ ПРИЧЕ РЕКА РАСТЕМО БЕЗ ПРЕСТАНКА“

 

              У оквиру активности обележавања Дечје недеље (1.10. – 5.10.) Предшколска установа „11. април“ je 5.10. 2012. год. у свим својим вртићима организoвала „Јесењи карневал“.

Јесењи карневал традиционално, већ седам година, реализујемо у оквиру програма „Родно дрво“. Циљ пројекта је да од најранијег узраста развијамо свест код деце о значају очувања животне средине и утичемо на подизање еколошке одговорности у окружењу. Кроз игру и песму, код деце развијамо свест о себи као делу природе и окружења, промовишемо вредности друграства и заједништва.

Овогодишњи карневал смо организовали под мотом  „Чувајмо природу, уз приче река растемо без престанка“ и посвећен је рекама и води, без којих живот на нашој планети није могућ.

У оквиру припрема за Карневал, деца су са васпитачима и својим родитељима  на заједничким радионицама кроз креативност и машту припремили продукте, костиме и музичко ритмичке тачке.

И ове године на Јесењем карневалу  новобеоградски малишани су у исто време у петак 05.10. 2012. у 17 h,  заједно са својим васпитачима и родитељима из 36 вртића, упутили  еколошке поруке и приказали пригодан програм у двориштима својих  вртића.

Дворишта наших вртића су се шаренила од радости, песме, игре малишана. Деца су уживала у радости Карневала, са својим родитељима и васпитачима, а новобеоградским небом се орила песма са поруком:

„ЧУВАЈМО ПРИРОДУ, 

УЗ ПРИЧЕ РЕКА 

РАСТЕМО БЕЗ ПРЕСТАНКА“

Јесењи карневал 2012.