ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ ВРТИЋА „БАЈКА“ У МУЗЕЈУ НАУКЕ И ТЕХНИКЕ

У оквиру обележавања манифестације „Дани европске баштине“, предшколци из вртића „Бајка“ посетили су Музеј науке и технике у оквиру кога се налази и Музеј играчака .Малишани су са својим васпитачима и стручним сарадницима обишли обе поставке. Међу експонатима везаним за развој науке и технике деца су уз помоћ кустоса разгледала најразличитије примерке оруђа и машина које су људима олакшавале живот у разним периодима.

ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ ВРТИЋА „БАЈКА“ У МУЗЕЈУ НАУКЕ И ТЕХНИКЕ

 У оквиру обележавања манифестације „Дани европске  баштине“, предшколци из вртића „Бајка“ посетили су Музеј науке и технике у оквиру кога се налази и Музеј играчака.Малишани су са својим васпитачима и стручним сарадницима обишли обе поставке. Међу експонатима везаним за развој науке и технике деца су уз помоћ кустоса разгледала најразличитије примерке оруђа и машина које су људима олакшавале живот у разним периодима.

Највише интересовања, изазвале су справе за домаћинство из времена када није било струје, као и велики број музичких инструмената и направа.Ипак, може се рећи да је главна посластица овог обиласка била поставка Музеја играчака, у коме је неколико одлично осмишљених интерактивних експоната изазвало  заиста велику радост код свих.

Деца су се гласно смејала, певала и поскакивала од радости гледајући  пројекцију свог лика у свемиру, плешући са виртуалним медом,  или управљајући огомном  анимацијом диносауруса, што је представљало награду за задатке које су предходно успешно решавали.

Предшколци из вртића „Бајка“ пренеће својим другарима све оно што су видели и научили у музеју, а да су се заиста сјајно провели говори и питање једног од малишана које је уследило одмах након изласка:

„Васпитачице, а када ћемо поново да идемо у овај музеј?“