БИЛИ СМО У ЕТНОГРАФСКОМ МУЗЕЈУ

Поред низа активности везаних за обележавање манифестације „Дани европске баштине 2012“ , које су се одигравале у свим вртићима наше Установе, малишани из предшколске групе вртића „Шврћа“ имали су прилику да посете и Етнографски музеј.

НОВОБЕОГРАДСКИ МАЛИШАНИ У ЕТНОГРАФСКОМ МУЗЕЈУ

Поред низа активности везаних за обележавање манифестације „Дани европске баштине 2012“ , које су се одигравале у свим  вртићима наше Установе, малишани из предшколске групе вртића „Шврћа“ имали су прилику да посете и Етнографски музеј.

Уз пратњу кустоса и васпитача, деца и  су обишла сва три нивоа сталне музејске поставке, откривајући са великом интересовањем из чега су јеле, где су спавале и шта су облачиле баке и деке њихових бака и дека.

Ипак, највише узбуђења и радозналости код малишана је изазвала изложба „Дечија народна ношња“, на којој су поред дечије одеће и мноштва фотографија, изложене и играчке из давних времена.

Највеселији је био тренутак када је двоје малишана да обукло народну ношњу и прошетало у њој пред осталим другарима који су их поздравили аплаузом.

Предшколци су нам рекли да једва чекају да испричају родитељима шта су све видели, а своје утиске ће моћи да изразе и кроз ликовне и друге активности које ће уследити у вртићу.

 

МАЛИШАНИ У ЕТНОГРАФСКОМ МУЗЕЈУ