ЦРЕП, ЦИПЕЛА, ЦУЦЛА, ЦАР – ПОЛЕТАРАЦ ПРАВА СТВАР

17. септембра у 11часова, свечано је отворен вртић „Полетарац“, уз песму и игру малих„Полетараца“ и њихових другара из других вртића.Комплетно реновиран у складу са високим стандардима, дочекује нову радну годину у потпуно новом оделу, ојачан и освежен.

Уређено двориште вртића „Полетарац“ поново је испуњено дечјом грајом и њиховим веселим игрицама. Уз веселе ноте химне Предшколске установе„11. април“, малишани Дечјег хора новобеоградских вртића започели су свечаност поводом отварања реновираног објекта „Полетарац“. Пред многобројном публиком, пријатељима,великим и малим другарима, родитељима,  комшијама, бакама,декама, у дворишту шарених балона, нашли су се и познати ликови дечјих бајки,Снежана, Оловни војник, Вештица и Балерина. На крилима маште, сви заједно, ишли смо до Бразила, са децом вртића „Наша радост“, „Чудне шуме“ са другарима ОШ„Лаза Костић“ и вртића „Лептирић“, а полетарци и полетарке, за свој нови –стари вртић, као прави домаћини, играли су, рецитовали стихове из Буквара дечјих права, и заједно са својим васпитачима смислила песму о вртићу.

Полетарци, полетарке, сложно сви у глас

Опет зове Полетарац, спремно чека нас.

Сад је вртић као нов, кроз прозоре видик пуца

Насмејана дечја лица, у грудима срце куца.

Нек зашуме нове чесме, нек се чују старе песме,

Нек се ори весела граја све деце из овог краја.

Чувајмо га, пазимо га, за другаре нове.

Нек’ и они овде дођу у вртићке  изазове.

Биће игре, а и песме, фалити нам ништа не сме!

Свечаности су поред домаћина директорке Предшколске установе „11. април“ г-ђе Маје Стефановић, присуствовали и градска секретарка Секретаријата за образовање и дечју заштиту г-ђа Љиљана Јовчић, председник Општине Нови Београд г-дин Александар Шапић, и представници других предшколских установа, основних школа и јавних институција Новог Београда.

ОТВАРАЊЕ ВРТИЋА „ПОЛЕТАРАЦ“