ОДРЖАНА „ЧУВАРКУЋА“

26.04.2012.год. Предшколска установа „11.април” организовала је традиционалну манифестацију „Чуваркућа“. Ове године, Манифестација је одржана у вртићу „Звездана прашина“. Манифестацију је свечано отворио Дечији хор Предшколске установе „11.април“, химном Установе. Уз инструменталне звуке квартета, добродошлицу гостима су пожелели Ваздух, Вода, Ватра, Земља и Љубав. Заједно су поручили да, ако желимо да нам Земља дуго траје и плод и род несебично даје, треба да размишљамо, мислимо на будућност и њихову снагу паметно користимо. Закон природе је да покажемо одговорност! Ако Љубави нема. ништа нема смисла, без њене енергије ни звезда не блиста.

Чуваркућа 2012

26.04.2012.год. Предшколска установа „11.април” организовала је традиционалну манифестацију „Чуваркућа“. Ове године, Манифестација је одржана у вртићу „Звездана прашина“.

Манифестацију је свечано отворио Дечији хор Предшколске установе „11.април“, химном Установе.

Уз инструменталне звуке квартета, добродошлицу гостима су пожелели  Ваздух, Вода, Ватра, Земља и Љубав. Заједно су поручили да, ако желимо да нам Земља дуго траје и плод и род несебично даје,  треба да размишљамо, мислимо на будућност и њихову снагу паметно користимо. Закон природе је да покажемо одговорност! Ако Љубави нема. ништа нема смисла, без њене енергије ни звезда не блиста.

Чуваркућа 2012

На овом путу гостима су дароване  чуваркуће – симбол дома, мира, здравља, снаге и лепоте.

Активности дечјег стваралаштва организоване су кроз радионице Керамике и Креативне рециклаже у којима су се деци са уживањем придружили гости и направили своју звезду или магнетни украс.

У свакој од соба вртића, деца и гости су путовали  кроз сазвежђа а весели дечији гласови су звонили широм васионе и откривали тајне науке.

Чуваркућа 2012

Васпитачи – глумци позоришне групе Предшколске установе „11. април“ – „Звончица“ – увели су децу и посетиоце у Звездану вртешку, а потом су деца новобеоградских вртића извела забавни програм.

Плесом су нам показали да смо сви ми једно, и да су људи повезани невидљивим силама, а да је на планети Земљи највећа снага Љубав.

Кроз игру и уметност покрета, могуће је досегнути и до звезда. На крилима маште може се отпутовати и на друге планете.  Кроз игру пријатељства и звуке нашег краја, показали су да је најбоље место за живот у Свемиру, за које ми деца новобеоградских вртића знамо – наша планета.

Чуваркућа 2012