„ЗИМСКЕ ИГРАРИЈЕ“

У двориштима вртића Предшколске установе „11. април“ у оквиру Програма „Шта је лепо да се ради зими“ у периоду од 06.02.-10.02.2012.год. организоване су „Зимске играрије“- весело снежно дружење деце, родитеља васпитача и осталих запослених у Установи.

зимске играрије

„ЗИМСКЕ ИГРАРИЈЕ“

 

Фебруар нас је ове године богато  наградио снегом, трудећи се да испуни обећање које је господин Децембар дао деци на „Улици даровања“, и нашем  граду поклонио зиму о каквој смо слушали од декa и бака.

У двориштима вртића Предшколске установе „11. април“ у оквиру Програма „Шта је лепо да се ради зими“ у периоду од 06.02.-10.02.2012.год.  организоване су „Зимске играрије“- весело снежно дружење деце, родитеља васпитача и осталих запослених у Установи.

Весела дружина деце, родитеља, дека, бака и васпитача,  озарених лица  уживала је у зимским чаролијама правећи снежне скулптуре ваљањем грудви или уз помоћ модлица, које су сложно дорађивали  рукавицама. Тако су поред Снешка Белића настајале гусенице, јежеви са забоденим гранчицама уместо бодљи, замкови, снежне колибе, чаробни ледени градови, снежни цветови, цртежи на снегу па чак и прави снежни игло.

Поред снежних грађевина, учесници „Зимских играрија“  су уживали у грудвању, такмичењу у ваљању грудви, такмичарским играма рушења кула грудвама, штафета по стопама предходника, гађање грудвама у нацртану мету у снегу и многим другим играма у којима су учествовали и деца и одрасли, подсетивши се снежних  игара из детињства, уживајући са својом децом у чаробним зимским играријама.

 

„ЗИМСКЕ ИГРАРИЈЕ“