НАШЕ ЈЕ САМО ОНО ШТО ДРУГИМА ДАМО

 „НАШЕ ЈЕ САМО ОНО ШТО ДРУГИМА ДАМО“

              Предшколска установа „11. април” из  Новог Београда 22.12.2011.год. организовала је  пету годину заредом, манифестацију „Улица даровања” у Улици Шпанских бораца (на потезу од Булевара Зорана Ђинђића до Булевара Михајла Пупина).  Манифестација се, одржава у оквиру пројекта „Даровање”.

Циљ манифестације је изградња и развијање одговорног односа деце, одраслих и целог друштва према онима којима је потребна подршка, развијање одговорности према природном окружењу и неговање еколошке свести од најранијег узраста.

Г- ђа Маја Стефановић, директорка Предшколске установе  „11. април”,  истакла је  да су у свим новобеоградским вртићима, које похађа преко 8300 малишана, предходно  организоване  радионице у којима су деца, родитељи и васпитачи правили  украсе, јелке и  честитке од рециклажног материјала. На Улици даровања, под слоганом „Наше је само оно што другима дамо”, васпитачи, деца и родитељи су од 12 до 14 часова китили  јелке које су направили од рециклажног материјала. Бројним гостима и пролазницима  деца су поклањала украсе и честитке, а за узврат су добијали слаткише, књиге, играчке, поруке, које ће даровати институцијама, установама, групама или појединцима, које су  предложили деца и родитељи из вртића.

 

УЛИЦА ДАРОВАЊА

У  програму су  учествовала  деца и васпитачи са ритмичко плесним тачкама: деца вртића „Сунце“ су испричала „Бајку на дар“, вртић „Исток“ плес „Чаробница вила“. Вртић „Врабац“ је наступио са плесном тачком, а  вртић „Изворчић“ је извео „Новогодишњи валцер“. Вртић „Полетарац“  је плесао  песму  „Нове године“, а  вртић „Маја“ је наступио са нумером „Звончићи“. Вртић „Сунцокрет са тачком „А ја бих да се играм“, вртић „Лептирић“  – „Зимска самба“, затим деца вртића „Чуперак“ са „Зимским каубојима“. Вртић „Чигра“ са нумером „Нова година“, и вртић „Љубичица“ са песмом „Северац“. Дечији хор Предшколске установе „11. април“ је извео песме „Улица даровања“ , „Пахуљице падајте“, и „Сат“. Учествовали су и  васпитачи аниматори, деца еколошке патроле вртића „Срна“, Клуб пензионера „Михајло Ступар“ гости из основних школа „Ђуро Стругар“, „Лаза Костић“, „Влада Обрадовић Камени“, Културно-уметничко друштво „Талија“ .

 

УЛИЦА ДАРОВАЊА

 Наши родитељи, познате јавне личности из културног живота града, су нам и овом приликом пружили несебичну подршку, која нам у нашем раду јако пуно значи. Са нама су се дружили Иван Зељковић, Нела Михајловић и Милан Громилић.

 

УЛИЦА ДАРОВАЊА

   И ове године подршку „Улици даровања“ дали су Град Београд, Београдизација Београда и многи други пријатељи Установе.

Са децом су се дружили и помоћник градоначелника Александар Шапић и градска секретарка Љиљана Јовчић.

Организовано је и гласање за највеселију јелку на улици,и путем сајта Установе.

 

УЛИЦА ДАРОВАЊА