НАША – ВАША КУЋА – ЧУВАРКУЋА

Одржана Смотра дечјег стваралаштва „Чуваркућа” испред општине Нови Београд

Предшколска установа „11. април” организовала је 18.04.2011.год. на платоу испред општине Нови Београд Смотру дечјег стваралаштва „Чуваркућа” у  оквиру Априлских свечаности и  славе Цвети.  Манифестација „Чуваркућа”  обједињује све оно што предшколска установа током целе године ради, манифестација где  се уз славу прославља оно што је најважније, а то су деца и породица. Ово је добра прилика да се људи породично окупе, али и да се прикаже део онога што  васпитачи Предшколске установе „11.април“ раде у 34 објекта  са око 8.000 уписане деце.

На Смотри дечјег стваралаштва „Чуваркућа”, на бројним штандовима били су изложени дечји радови везани за почетак пролећа, славу Цвети и ускршње празнике. Изложбени радови настали су у радионицама деце, родитеља и васпитача у којима су се неговали сви облици дечјег стваралаштва: очување традиције, стварање позитивног односа према себи и окружењу, неговање партнерских односа и друго.
На Смотру дечјег стваралаштва малишани су позвали и своје комшије који су се у великом броју и одазвали. Изведен је и пригодан програм који су припремила деца из вртића. Наступио је хор, изведен уметничко-драмски програм, плесне тачке, музичко-покретне игре… Установа је за ову прилику припремила и 1.000 медењака, као и пригодне поклончиће за посетиоце.