ОДРЖАНО VI ЛУТКАЛИШТЕ – ВЕЛИКО ДВОРИШТЕ

ОДРЖАНО VI ЛУТКАЛИШТЕ – ВЕЛИКО ДВОРИШТЕ

У новобеоградском вртићу „Бисер“ 29. марта, одржано је традиционално шесто ЛУТКАЛИШТЕ – „ВЕЛИКО ДВОРИШТЕ“, манифестација новобеоградских предшколаца на којој деца у сарадњи са васпитачима и родитељима представљају своје умеће драмског и сценског израза.

Сви креативни елементи интерактивног стваралаштва деце и одраслих – васпитача и родитеља током боравка деце у вртићу, обједињени су у 14 дечјих позоришних представа које су у стваралачком процесу креирала деца вртића „Изворчић“, „Бисер“, „Врабац“, „Звончићи“, „Чуперак“, „Маја“, „Сунце“, „Лане“, „Исток“, „Бамби“, „Славуј“ и „Ластавица“.Радост стварања, доживљаја и даривања путем јавног наступа, поред новобеоградских предшколаца доживела су и приказала  деца из  ПУ „ Чика Јова Змај“ са Вождовца, вртић „1001 радост“, ПУ Чукарица“, вртић „Царић“, ПУ „Раковица“, вртић „Душко Радовић“ и ПУ „ Јелица Обрадовић“  Младеновац, вртић“Сунце“.

Радост стварања и креирања у вртићима, у представи на сцени је постала радост представаљања и даровања, у интеракцији са публиком радост доживљаја и размене, а и повод за откривање неких можда скривених потенцијала и талената…