Одржан IV Атлетски митинг новобеоградских предшколаца

Одржан IV Атлетски митинг новобеоградских предшколаца

 

IV АТЛЕТСКИ МИТИНГ  НОВОБЕОГРАДСКИХ ПРЕДШКОЛАЦА 

ХАЛА СПОРТОВА НОВИ БЕОГРАД  20.11.2010.год.

 У суботу, 20. новембра 2010. године, одржан је IV АТЛЕТСКИ МИТИНГ новобеоградских предшколаца у Хали спортова, Нови Београд, под слоганом  „Припрема, позор – крени у здраво и срећно сутра!“.

Атлетски митинг се одвијао у три дисциплине: спринт и препоне, мини крос и скок у даљ. Такмичило се преко три стотине деце од шест година из 30 новобеоградских вртића.  Све дисциплине су биле екипне и штафетне. Свака екипа је представљала по један вртић, а чинили су је пет дечака, пет девојчица и један/а представник вртића. Свака екипа се такмичила на сва три полигона.

Све пропозиције такмичења  испратила је Организација атлетских судија Београда уз асистенцију атлетских тренера и атлетичара Атлетског клуба Нови Београд.

У дисциплини Спринт,  I место су освојила деца вртића „Наша радост“; II место деца вртића „Пчелица“, а III деца из вртића „Срна“.

У дисциплини Мини крос најбржа су деца из вртића „Наша радост“, II место „Срна“ и III „Бамби“.

У Скоку у даљ најбоље постигнуће су имала деца вртића – I „Чуперак“, II „Врабац“, III „Наша радост“.

У финалном збиру резултата свих дисциплина редослед екипа је:

–  I место вртић „Полетарац“,

– II вртић „Наша радост“

– III место вртић „Срна“.

За сву децу учеснике такмичења и ревијалног дела обезбеђени су слатки пакети, медаље, дипломе, а за победнике и пехари.

Атмосфери великог спортског догађаја допринело је и преко 1500  навијача, другара, родитеља, који су својим транспарентима, реквизитима и  песмом  бодрили сваку екипу на терену.

Цео догађај, у ревијалном делу такмичења, употпунила је плесна група вртића „Маслачак“,  као и костимирани глумци нашег позоришта.

Митинг је отворио хор Предшколске установе  „11.април“ који чини око 80 малишана, са националном химном „Боже правде“.

Организатор IV Атлетског митинга новобеоградских предшколаца 2010.год. је  Предшколска установа „11. април“, уз подршку Атлетског клуба „Нови Београд“.