Четврти шаховски турнир

Четврти шаховски турнир

 

IV ШАХОВСКИ ТУРНИР ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „11.АПРИЛ“

Предшколска установа „11.април“, четврту годину заредом организовала је Шаховски турнир 20.05.2010. године у вртићу „Сунце“. На турниру су учествовала деца предшколских група новобеоградских вртића, као и гости из предшколских установа „Звездара“ и „Стари Град“. Велику подршку учесницима пружили су родитељи, васпитачи и многобројни гости. Шаховска бајка је традиционално започела интонирањем шаховске химне, а цео догађај пратио је пригодан уметнички програм.

Турнир је као и претходних година имао за циљ развијање и неговање дечјег интересовања за друштвене игре, грађење позитивног односа према себи и другима, и неговање партнерских односа у комуникацији.

Победници овог Турнира су сва деца учесници, а најуспешнија су била деца из вртића „Лептирић“, друго место вртић „Ластавица“, а треће вртић „Изворчић“.

Изузетну помоћ и подршку у организацији Турнира пружили су:

Велемајстор Бранко Дамљановић, селектор мушке репрезентације Србије у шаху, члан наших славних генерација које су освајале медаље на бројним светским и европским такмичењима…

Велемајстор Брано Тадић, један од наших водећих тренера за рад са децом.

Велемајстор Анђелија Стојановић

Интернационални мајстор Љиља Дрељевић, тренутно једна од наших најјачих шахисткиња и чланица шампионске екипе БАС из Београда…

ФИДЕ мајстор Марија Стојановић, шампионка Црне Горе, ФИДЕ шаховси судија…

Главни судија:

Небојша Баралић, међународни шаховски судија

Судије:

Марија Стојановић, међународни шаховски судија

Тина Рамић, национални судија

Владица Андрејић, национални судија

Катарина Тадић, национални судија

Раде Гољовић, национални судија