АТЛЕТСКИ МИТИНГ НОВОБЕОГРАДСКИХ ПРЕДШКОЛАЦА

У суботу, 25.3.2023. у Хали спортова „Ранко Жеравица“ одржан је Мини атлетски митинг у организацији Градске општине Нови Београд, Предшколске установе  „11. април“ и Атлетског клуба „Нови Београд“.

На овом јединственом и за већину малишана првом спортском такмичењу учествовало је око 420 деце из 35 наших вртића.

Учеснике такмичења, родитеље и васпитаче, поздравили су Бојан Бован, председник општине Нови Београд, Јелена Дубљевић, директорка ПУ „11. април“ и Емир Бекрић, наш прослављени атлетичар, који је нагласио да је и он новобеоградско дете, а у сали је била и његова прва васпитачица. 

Иако су за организаторе и родитеље, који су здушно навијали са трибина, награде биле у другом плану, свеукупни победнички пехар понела су деца из вртића „Срна“. Пехар за друго место, припао је екипи „Наша радост“, а за треће екипи вртића „Петлић“.

 У мини кросу победио је вртић „Ластавица“, у мини спринту с препонама деца из „Чуперка“, а у дисциплини скок удаљ, екипа вртића „Чигра“.

„Важно је истаћи да су на овом митингу сва деца добила медаље и осећају се као победници. Она деца која нису учествовала бодрила су другаре са трибина. Хала спортова је била пуна, а атмосфера подржавајућа.“ – рекла је директорка предшколске установе „11 април“, Јелена Дубљевић.