ВРТИЋ „СЛАВУЈ“ – САДЊА ДРВЕЋА

Еколошка акција садње генерацијског и разног дрвећа у дворишту вртића  „Славуј“ у сарадњи са родитељима и друштвеним сервисом „Шума пева“, 24. и 25. марта 2022. године

Двориште вртића „Славуј“ ПУ „11. април“, богатије је за 28 садница, 4 саднице дивљег кестена и 24 садница разних воћки (трешња, кајсија, бресква, крушка, јабука, вишња и шљива).

Еколошку акцију „Озелењавање дворишта и садњу генерацијског дрвета“ иницирали су родитељи предшколаца овог вртића, који су обезбедили 18 садница. Остварена је и сарадња са друштвеним сервисом „Шума пева“, који су дали подршку овој акцији у виду додатних 10 садница воћки.

Предшколци из вртића нису сакрили своје узбуђење због нових садница, као ни знање о дрвећу. Улепшали су овај дан, припремивши транспаренте са васпитачима и активно помажући у одабиру места за стабла, копању рупа, садњи и заливању дрвећа. Како је двориште важно место за дечју игру и одрастање тако је његово уређење приоритет. 

Овим гестом предшколци, свесни значаја природе и очувања животне средине, желели су да будућим генерацијама оставе племенитији простор за здравији боравак, дружење и забаву.