„НАША РАДОСТ“ – ПИСМОМ ДО ИГРЕ И САЗНАЊА

Искуства која деца доносе из породичног окружења, физичка и социјална средина у вртићу и животном окружењу детета,  недељама уназад најављују долазак празника и време даровања. Ове актуелности створиле су прилике да се деци кроз игру дочара традиционалан начин слања писама.

Писма и честитке упућивали су се породицама, слале су се лепе жеље, а  у ишчекивању заслужених дарова причало се како писма путују до Деда Мраза. 

Деца су са својим васпитачицама, у данима пред завршну активност која је реализована 16.12.2020. године,   разговарала на тему,  украшавала су коверте и писала писма и честитке, израђивала су поштанске печате,   осликавала поштанске маркице и поштанско сандуче.

У немогућности да посете локалну пошту, деца су се путем видео садржаја упознала са занимањем поштар и поштом. Спајајући сазнајно и машту, посебна радост за децу биће представа позоришта сенки,  прича о изгубљеним писмима,  коју су тимски осмислиле васпитачице. 

Низом богатих игровних садржаја, коришћењем различитог прибора и алата (сликарске четкице,   маказе…) деца су увежбавала графо-моторичке вештине,  креативно изражавала свој унутрашњи доживљај света бојењем,  осликавањем и украшавањем, развијали су своје конгнитивне способности у замишљеним ситуацијама,  изнад свега,   улазећи у игру улога,  усвајала су друштвена правила и јачала социјалне вештине кроз интеракцију са својим другарима.