ОДБИЈЕНИЦЕ – НАЧИН ИЗДАВАЊА

ОДБИЈЕНИЦЕ

Захтев за одбијеницу можете поднети Комисији искључиво у електронској форми на мејл odbijenice@11april.rs или преко формулара еУправе.
Одбијеница или потврда да нисмо успели да вам нађемо место у нашим вртићима, издаје се на основу поднетог, а нереализованог захтева из конкурса или на основу накнадног захтева за пријем детета.
Наслов мејла:
ДЕЛОВОДНИ БРОЈ – ОДБИЈЕНИЦА (42/ј-26-21 – ОДБИЈЕНИЦА)

Садржај мејла:
 Име и презиме детета, адреса пребивалишта
 Деловодни број захтева за пријем детета (из конкурса или накнадни захтев),
 ЈМБГ детета,
 Име и презиме подносиоца захтева (искључиво родитељ или старатељ!)
 Број личне карте или пасоша подносиоца захтева
 Мејл адреса подносиоца захтева за Одбијеницу
– Да ли сте по конкурсу за упис деце у 2020/21. години конкурисали у неку од београдских установа? Наведите назив установе, уколико је одговор потврдан.

Начин издавања одбијенице
Након обраде захтева, на мејл подносиоца или кроз протокол еУправе, послаћемо Вам деловодни број.
Другог радног дана након добијања деловодног броја у термину од 8.30h до 10.00h, долазите по одбијеницу у Народних хероја 12а, канцеларија бр.3, Централна уписна комисија.

Родитељи који су током Конкурса, приликом подношења захтева за упис нагласили да су првенствено заинтересовани за добијање одбијенице, такође морају на овај начин да поднесу захтев за добијање одбијенице.

Уколико захтевате одбијенице за више деце морате поднети захтев за свако дете – мејл са горе наведеним обавезним подацима.

НАКНАДНИ ЗАХТЕВИ

Захтеви поднети после редовног конкурса (после 15.05.2020.године) биће разматрани у ревизијама уписа почев од септембра 2020. и решавани сходно смештајним капацитетима установе. Захтеве је могуће поднети искључиво преко портала еУправе.
Ревизија значи следеће: у току радне године сваки примљени и накнадно примљени, а нереализовани захтев разматраће се најмање једном месечно, почев од септембра 2020.год. до следећег конкурса 2021. године. У том тренутку (пресек могућности тј броја слободних места у вртићима и потреба потенцијалних корисника) цени се приоритетност сваког појединачног захтева у односу на могуће новонастало расположиво место у конкретном вртићу и за одговарајући узраст деце. Сваки поднет захтев је активан и могућа је његова реализација све до расписивања новог конкурса. Могућности Установе да позитивно реши те захтеве зависи од тренутног броја расположивих конкретних места у тренутку пресека стања тј. ревизије и тај број је промењив и непредвидив. Не постоји одбијен захтев. Такође реалност је могући недостатак капацитета.