„ДРАГАН ЛАКОВИЋ“ МАЈСТОРСКА РАДИОНИЦА

МАЈСТОРСКА РАДИОНИЦА – јаслице „Драган Лаковић“
У јаслицама „Драган Лаковић“, у старијој јасленој групи, медицинске сестре васпитачи Маријана Александрић и Данијела Мировић, у оквиру пројекта групе „Занимања људи“, током јануара месеца реализовале су низ активности посвећених занимању мајстора.
Уз мноштво визуелних средстава које су обезбедили родитељи, постера мајстора различитих профила, реалних фотографија алата које мајстори користе као и симболичких репрезената, деца су свакодневно прерађивала новостечена сазнања о овом занимању поправљајући своје играчке.
Петак 31.01.2020. за децу је био посебан дан, у групу је дошао један веома необичан мајстор. Осим што је мајстор свог заната, он је и рецитатор па се са децом најпре упознао рецитујући песму Чика Јове Змаја „Гаша“ и како то Гаша „хтеде столар бити…после хтеде ковач бити…“. Да је то прави и вредан мајстор показала је и његова мајсторска торба, а у њој електрични алат, ручни алат, метар, бургија, одвртка, кљешта, чекић, све спремно да се прионе на посао. И тако деца, заједно са мајстором кренуше да мајсторишу по соби. Много тога је требало затегнути, заврнути, одврнути, укуцати, закуцати и све добро проверити.
Деца су уз вођство овог искусног мајстора, и уз своје васпитачице, имала прилику да манипулишу правим алатом, да чују звуке које производи електрична бушилица, да науче шта је шраф, типл, а шта матица.
Љубазношћу свих родитеља дечја соба је током читавог јануара била једна велика мајсторска радионица за мајсторе различитих вештина, механичаре, електричаре, столаре…Родитељу који је у улози мајстора посетио групу дугујемо велику захвалност на садржајима које је припремио. Радост и одушевљење деце немогуће је дочарати речима, то је требало видети!
Своје доживљаје деца су препричавала родитељима показујући им новостечене вештине у посебно осмишљеном простору испред собе, малој мајсторској радионици.