РОЂЕНДАН ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „11. АПРИЛ“ НОВИ БЕОГРАД

„Прихвати, подржи, пружи, придружи!“, ове године је мото целокупне манифестације „Априлски дани новобеоградских вртића“.

….„Свако дете, човек млади
Нешто добро зна да ради.
Прихвати га и подржи,
руке пружи и придружи!“….

Стиховима о толеранцији, 11. априла у 11:00 часова у вртићу „Тесла-наука за живот“, почела је рођенданска приредба наше предшколске установе.


Деца су водила одрасле кроз сценски програм, служећи се музиком, покретом, речју и мимиком у веселој и игроликој атмосфери. Показала су да врло добро разумеју значење појма толеранција и подсетила одрасле колико је важно прихватати и подржавати друге.

Традиционално, у оквиру Априлских дана новобеоградских вртића, презентована су дидактичка средства и играчке, креиране од стране васпитача и испробане у раду са децом током претходне године.

Манифестација „Априлски дани новобеоградских вртића“ траје до краја априла и обухвата радионице и активности са децом у вртићима на тему толеранције, предавања за родитеље и запослене, стручну размену и усавршавање, спортске активности и друге садржаје којима деца и одрасли окупљени под кровом „11. априла“ са радошћу обележавају месец у коме је рођена њихова предшколска установа.