НАСТУП ХОРА ПУ „11. АПРИЛ“ У СКУПШТИНИ ГРАДА БЕОГРАДА

Под покровитељством Града Београда, у организацији Друштва српско-азербејџанског пријатељства, дана 05.03.2019. године је у Свечаној сали Скупштине града организован је Први хуманитарни шаховски турнир амбасада. Циљ ове манифестације представља промовисање највиших друштвених вредности, са жељом да се помогне социјално угроженим категоријама деце и стварању бољих услова за живот. Турнир је реализован уз сарадњу и подршку Шаховског савеза Србије.
Деца хора ПУ „11. април“ имала су част и задовољство да отпевају „Шаховску химну“ и свечано увеличају отварање хуманитарне акције. Најављујући наступ наших малишана, организатори су истакли да наша Установа већ тринаест година за редом, традиционално организује шаховске турнире, на којима учествују деца из свих новобеоградских вртића, али и из других предшколских установа Града Београда. На тај начин даје се велики допринос неговању љубави према шаху и развијању спортског духа код деце.
Наши малишани су својим наступом добили громки аплауз и освојили све симпатије присутних гостију и организатора. Овом приликом деца су имала прилику да се упознају са међународним шаховским судијама, али и да се друже са нашим познатим песником Љубивојем Ршумовићем.