Одржано је „13. Луткалиште – велико игралиште“

18. маја 2018. године одржано је „13. Луткалиште – велико игралиште“ , традиционална манифестација наше Установе, која већ тринаест година, са успехом, негује дечији сценски израз и драмско стваралаштво.

Захваљујући изванредној вишегодишњој сарадњи са Факултетом драмских уметности , „Луткалиште“ је и ове године организовано у простору факултета, уз техничку подршку љубазних домаћина.

За нспирацију и мото овогодишњег „Луткалишта“ одабрали смо реченицу:
„Најбоље се види срцем“ ,
из свевремене Сент Егзиперијеве новеле „Мали Принц“, која ове године слави јубилеј – 75 година од изласка првог издања.

На великој сцени факултета драмских уметности, деца старијих и предшколских група, из једанаест вртића, приказала су својим вршњацима и родитељима дванаест представа са различитим темама.
Девојчица са чаробним плаштом, млади Растко Немањић, вук који брине о екологији, воћна трупа, или строги гусарски капетан, само су неки од ликова у који су деца улазила радо и са лакоћом их приказивала публици.

Управо та заиграност и спонтаност деце на сцени, која може да буде производ само велике посвећености васпитача идеји да су најбоље оне представе које граде и износе сама деца, уз врло малу помоћ васпитача, у атмосфери креативне игре и истраживања, обележила је, у највећој мери „13. Луткалиште“

А такво „Луткалиште“ , на велико задовољство свих учесника и публике, и не може да се гледа другачије, него срцем.