Припрема учесника за мобилност у оквиру пројекта „Знање за будућност“

Ученици мобилности у оквиру пројекта „Знање за будућност“ се уз подршку пројектног тима припремају за похађање курсева у Немачкој (Дилинген у периоду 19. – 23.03.2018.) – „CODING and Computational Thinking: empowering primary teachers to use coding in class room practice“ и у Италији (Рим у периоду 9.3.-15.3.2018.) – School leadership in practice. .
Учесници су се упознали са детаљним садржајем курсева, и активно прате теме везане за примену ИКТ-а у раду са децом, у професионалном развоју, развоју установе и преко других електронских извора.
Веома су важне припреме кроз упознавање са културом, традицијом, историјом Немачке и Италије, културно историјским знаменитостима градова Дилингена и Рима у којима ће се одржавати курсеви.
Такође, учесници припремају и презентације за остале учеснике курса: о нашој земљи, о ПУ „11. април“, специфичностима рада васпитача и стручних сарадника и о досадашњим искуствима у примени ИКТ-а у раду.
Сви учесници у циљу језичке припреме похађају on line курсеве енглеског језика.
У циљу припреме учесника мобилности, формирана је и група на e Twinning-у „Знање за будућност“ у оквиру које се размењују сви релевантни садржаји, материјали, ресурси, линкови и остварује се међусобна сарадња и договори.