Реализација стручног усавршавања у ПУ „11. април“

У среду 31.јануара 2018.године у вртићу „Исток“ одржана је радионица под називом „Примена метода и техника неформалног образовања за јачање тимског рада“. Радионици су поред директора, помоћника директора и стручних сарадника (педагози, психолози, логопеди) присуствовали и руководиоци јаслица и вртића. Радионицу је припремила и реализовала учесница мобилности Душица Чолаковић, стручни сарадник педагог, у оквиру пројекта мобилности „Подршка професионалном развоју предшколских педагога“ који реализује Педагошко друштво Србије уз финансијску подршку Европске уније. На радионици су примењена знања, вештине и компетенције стечене током похађања курса „Примена метода и техника неформалног образовања у школама и организацијама одраслих“.
На радионици су примењене методе и технике неформалног образовања, као што су Оксфорд дебата, Линија дебате, активности за подизање атмосфере у групи и јачање тимског рада.
Закључци радионице били су да је тема тимски рад, иако веома позната и блиска, обрађена на сасвим нов начин који је дао могућности за нове увиде и размишљања, а пре свега допринео јачању тимског рада у установи.