РЕАЛИЗАЦИЈА СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА – СЕМИНАРА У ПУ „11. АПРИЛ“ У ЧЕТВРТОМ КВАРТАЛУ 2017. ГОДИНЕ

У Предшколској установи „11. април“, у суботу, 21. октобра 2017. године, реализован је први део семинара под називом „НТЦ систем учења – развој укупних способности детета“, као облик сталног стручног усавршавања запослених у васпитно образовном раду.

Основу НТЦ систем учења представљају савремена научна открића из области неуронауке, психологије и педагогије са циљем развоја креативности и функционалног знања код деце.
Стручно усавршавање запослених у Предшколској установи „11. април“ у складу је са концептом целоживотног учења путем којег се стичу нове вештине и додатна знања, унапређује квалитет васпитно образовног рада васпитача, медицинских сестара васпитача и стручних сарадника.

Семинар реализују аутори Ранко Рајовић, лекар и Урош Петровић, књижевник. Кроз тероријски и практичан рад, упознају полазнике о значају ране стимулације деце за моторичке и когнитивне способности, и обучавају за примену НТЦ техника у васпитно образовном раду. Значајан сегмент овог семинара је рано откривање даровите деце и даље правилно усмеравање њиховог развоја. Семинар се реализује из два дела, а следеће предавање заказано је за недељу, 05. новембара 2017. године.
До краја 2017. Године у нашој установи реализоваће се и семинари: „Реализација програмских садржаја у вртићу кроз Монтесори метод“ аутора спец. Ержебет Бедросиан, (специјалиста предшколске педагогије и Монтесори едукатор) и „Позитивно васпитање – позитивна дисциплина у вртићу“ аутора Жане Ердељан (стручни сарадник-психолог, сертификовани едукатор у области позитивне дисциплине), Дијане Радојковић (стручни сарадник-педагог, сертификовани едукатор у области позитивне дисциплине) и Иване Мушкиње (социјални радник, сертификовани едукатор у области позитивне дисциплине).