XII ЛУТКАЛИШТЕ – ВЕЛИКО ДВОРИШТЕ

  1. „Луткалиште – велико двориште“

 

   Манифестација „Луткалиште – велико двориште“,  традиционални фестивал дечијих представа, кроз који Предшколска усатаноа „11. април“  негује оригинални дечији сценски израз, одржала се ове године по 12. пут у простору Факултета драмских уметности,  са темом „Лептири, птице и дрвеће“.

   Представе, које су, заједно са својим васпитачима, припремала деца из предшколских и старијих група, из десет вртића, одигране су уз пуно аплауза и смеха у два блока у малој биоскопској сали факултета.

   Деца глумци, кроз мимику, покрет и реч приказали су у луткарским, играним и музичким представама сву радост и лепоту игре, коју може да има само дечји сценски израз, пред препуном салом свијих вршњака и родитеља .

   Понесена својим глумачким задацима, деца су се играла, често и импровизовала на сцени, уживајући у својим улогама, без притиска, треме и страха од наступа пред публиком.

   Богата сценографија, музика и  оригинални костими на чијој су се изради деци и васпитачима придружили и родитељи,  допринели су атмосфери великог позоришта.

   Браво за све велике-мале глумце из ПУ„11. април“