Награда на међународном ликовном конкурсу „Радост Европе“

На изложби награђених радова међународног ликовног конкурса „Радост Европе“ који нам већ седамнаест година заредом, у организацији Дечијег културног центра, доноси приче о деци света, исписане ликовним језиком, представио је , ове године, свој рад и предшколац из наше установе, Никола Вељковић.

Тема овогодишљег конкурса била је „Речник пријатељства“ који је поводом одржавања првог Сусрета деце Европе, саставио један од најзначајнијих српских књижевника за децу, Душко Радовић.

Међу речима, од којих свака има универзалну лепоту и значај у било ком делу света ( дете, хлеб, игра, књига, љубав, мајка, мир, отац, песма, пријатељ, птица, радост, слобода, сунце), наш Никола изабрао је птицу коју је, из своје дечије визуре, представио експресивно и снажно, како то само дете уме и може.

Слика је изведена у техници колажа и резултат је низа ликовних активности који је Наташа Благојевић, васпитач у малој школи у вртићу „Сунце“организовала са Николом и његовим другарима, негујући аутентичан дечији израз и рукопис.

Честитамо Николи на овој значајној награди и позивамо вас да до 20. октобра у галерији Дечијег културног центра погледате изложбу на којој се његов рад налази заједно са радовима деце из више од двадесет земаља. са скоро свих континената.