„Креда црта маштом“

Манифестација „Креда црта маштом“коју већ 14 година у оквиру Дечије недеље, приређује организација „Деца Палилуле“, под покровитељством председника Народне скупштине Републике Србије, испунила је и ове године велику скупштинску салу дечијим смехом.

Малишанима из разних крајева Србије и Београда, придружили су се и ове године и предшколци наше установе из вртића“Срећко“.

Током свечаног програма,у оквиру кога су се песмом, плесом и литералним саставима представили најуспешнији основци и средњошколци, деца су на посебним листићима, који су их сачекали у скупштинским клупама, цртала и исписивала поруке намењене посланицима.

Након тога, уследио је и ликовни, такмичарски део. Због лошег времена,креда је ове године замењена оловкама у боји, а плочник испред скупштине, белим папиром.

У веселој атмосфери, уз песму и шарене балоне, настали су и сјајни радови на тему „Моја породица“, који ће, након жирирања, украсити ово озбиљно здање на изложби предвиђеној за крај октобра, уз свечано уручивање награда.