„Три прасета“ у објекту „Врабац“

Малишани старије јаслене групе су се целе прве недеље новембра бавили обрађивањем теме „Три прасета“ на различите начине :

У понедељак смо као увод у предстојећу недељу, испричали причу по сликама, подстичући децу да што више говоре и учествују у току приче. Након тога смо организовали одлазак у „биоскоп“ где су деца погледала Дизнијев цртани филм „Три прасета“ синхронизован на српски језик.

У уторак смо деци приредили луткарску представу „Три прасета“ а у среду смо организовали „Игре улога“ где су се деца први пут опробала као глумци у драматизацији ове приче. Деца су се сјајно снашла о чему сведочи и видео запис који смо начинили том приликом.

У четвртак су деца најпре погледала видео записе „предсава“ у којима су они били глумци предходног дана, што им је веома било занимљиво да гледају себе на екрану. У другом делу смо организовали активност за подстицање сензо-перцептивног развоја и развоја фине моторике „Правимо кућице за прасиће“.

Петак је био завршни дан обрађивања ове теме, а циљ нам је био да са децом израдимо постер од дечјих радова и фотографија којим би заокружили активности целе недеље. Задатак у петак био је да деца обоје одштампане прасиће, вука, као и стабла за шуму на постеру.