„Три пролећна цвета“ у вртићу „Врабац“

У вртићу „Врабац“, деца јаслене групе су претходне недеље реализовали различите активности на тему пролећа, посебно се посветивши певању дечјих песмица о пролећу, разгледању „Пролећне сликовнице“ и упознавању деце са весницима пролећа.

Након обраде дечје песмице “ Три пролећна цвета“ и упознавања деце са висибабом, љубичицом и кукуреком (њиховим изгледом, бојама…) реализовали смо дату активност.

Децу су била подељена у три групе, при чему је свака група добила креп папир одређене боје у тракама са задатком да га цепкају што ситније могу, а потом и гужвају. Када је папир довољно уситњен, питали смо децу (показујући им цветове одштампане на папиру тих истих боја које је и креп) на који цветић треба да се залепе папирићи боје коју они имају. Желели смо да подстакнемо децу да путем увиђања сличности дођу до закључка који цвет ће добити. Када су деци подељени папири на којима је одштампан пролећни цвет, наносили смо лепак и препуштали деци да нађу начин на који жале да нанесу папириће на рад и да их залепе.