Позориште у вртићу „Чуперак“

Малишани предшколске групе вртића „Чуперак“ стварали су приче, илустровали их, правили лутке и маске и кроз драматизацију прешли у свет позоришта. Са маском или лутком, свако се уживео у барем један лик из прича.

МЕДИН РОЂЕНДАН

У ЈЕДНОЈ ШУМИ ЗЕЦ И ЈЕЖ СУ КРЕНУЛИ КОД МЕДЕ ДА ВИДЕ ШТА ОН РАДИ. ПРВО СУ НАИШЛИ НА ЛИСИЦУ И ЗВАЛИ СУ ЈЕ ДА СЕ МАЛО ПОИГРАЈУ И ПОПРРИЧАЈУ СА ЊОМ. ОНДА СУ КРЕНУЛИ ДАЉЕ КОД МЕДЕ ДА УЗМУ ЈАБУКЕ ДА ЈЕДУ. МЕДИ ЈЕ БИО РОЂЕНДАН И ОНИ СУ МУ ЧЕСТИТАЛИ И ДОНЕЛИ ЦВЕТ КОЈИ СУ УБРАЛИ ПОРЕД ПУТА. НА РОЂЕНДАНУ КОД МЕДЕ СУ СЕ ЛЕПО ИГРАЛИ И ПРИЧАЛИ. А ОНДА СЕ РОЂЕНДАН ЗАВШИО И ЗЕЦ ЈЕ ОТПРАТИО ЈЕЖА ДО КУЋЕ.

ВЕСЕЛЕ ЖИВОТИЊЕ

ЈЕДНОГ ДАНА ЈЕ ВУК ПРИЧАО СА МЕДВЕДИЦОМ  ШТА ЛИ РАДЕ ЛИСИЦА И СОВА. СОВА И ЛИСИЦА СУ СЕ ПОСВАЂАЛЕ ОКО ЈЕДНОГ ЖИРА, ОНДА КАЖЕ ЛИСИЦА СОВИ „ ГЛЕДАЈ ТАМО ИМА НЕКА ПТИЦА“. И ОНДА ДОК ЈЕ СОВА ДРЖАЛА ЖИР, ЛИСИЦА ЈОЈ ЈЕ ОТЕЛА ИЗ РУКЕ, ДОК ЈЕ ОНА ГЛЕДАЛА ГДЕ ЈЕ ТА ПТИЦА. СОВА ЈЕ ВИДЕЛА ДА НЕМА НИЈЕДНЕ ПТИЦЕ ПА ЈЕ ПОЗУРИЛА ЗА ЛИСИЦОМ. ОНДА СУ ВУК И МЕДВЕДИЦА РЕКЛИ ЛИСИЦИ И СОВИ ДА СЕ НЕ СВАЂАЈУ, ПА СУ СЕ ПОМИРИЛИ И ИГРАЛИ СЕ.

ЖИВОТИЊЕ У СРЕЋНОЈ ШУМИ

НЕКАДА ДАВНО БИЛЕ СУ ЧЕТИРИ ЖИВОТИЊЕ,ЗЕЦ,МИШ,ЈЕЖ И ЗЕЧИЦА.ИГРАЛИ СУ СЕ ЖМУРКЕ И ОНДА СУ СЕ ПОСВАЂАЛИ ЗЕЦ И ЈЕЖ.И ОНДА ЈЕ ЈЕЖ УБО ЗЕЦА СА СВОЈИМ ОШТРИМ БОДЉАМА.ПА СЕ НИСУ ВИШЕ ИГРАЛИ.ОНДА ИМ ЈЕ ЗЕЧИЦА РЕКЛА ДА СЕ ПОМИРЕ,АЛИ ОНИ ЈЕ НИСУ СЛУШАЛИ ПОШТО СУ СЕ СВАЂАЛИ.ЗЕЧИЦА И МИШ СУ ОТИШЛИ ЈЕР СУ СХВАТИЛИ ДА СЕ ЈЕЖ И ЗЕЦ ВИШЕ НЕ СВАЂАЈУ.ЗЕЦ И ЈЕЖ СУ СЕ ПОМИРИЛИ И СВИ СУ БИЛИ СРЕЋНИ.

ПРИЈАТЕЉСТВО У ШУМИ

ЈЕДНОГ ДАНА БИО ЈЕДАН МЕДВЕД.ОН ЈЕ ИШАО ДА ТРАЖИ СВОЈЕ ДРУГАРЕ СЛОНА,МЕДВЕДИЦУ,ЛИСИЦУ И ВУКА.ДОГОВОРИЛИ СУ СЕ .ОНДА СЕ ЛИСИЦА ДОГОВОРИЛА СА МЕДВЕДОМ,СЛОНОМ И ВУКОМ ДА ПОТРАЖЕ МЕДВЕДИЦУ КОЈА СЕ ИЗГУБИЛА.

ЈЕЖЕВА КУЋИЦА

ДОШЛИ СУ ДРУГАРИ ВУК,ПРАСЕ И ЗЕЦ У ЈЕЖЕВУ КУЋУ.ПРЕДЛОЖИО ЈЕ ЈЕЖ ДА СЕ ИГРАЈУ „ЧОВЕЧЕ НЕ ЉУТИ СЕ“.ОНДА СЕ ПРАСЕ НАЉУТИЛО ЗАШТО ШТО НИЈЕ ХТЕЛО ДА СЕ ИГРА „ЧОВЕЧЕ НЕ ЉУТИ СЕ“.ПРАСЕ ЈЕ ХТЕЛО ДА ОДЕ КУЋЕ И ОНДА СУ И ЗЕЦ И ВУК РЕКЛИ „НЕМОЈ,НЕМОЈ ДА ИДЕШ КУЋИ.СМИСЛИЛИ СУ НРКУ ДРУГУ ИГРУ И ОНДА СУ ЦРТАЛИ НА ТАБЛИ КРЕДАМА БЕЛЕ БОЈЕ.И ОНДА ЈЕ БИЛО ВРАМЕ ДА ОДУ КУЋИ.СУТРАДАН СУ ОПЕТ ДОШЛИ У ГОСТЕ И ОНДА СУ СЕ ОПЕТ СВИ ЗАЈЕДНО ИГРАЛИ „ЧОВЕЧЕ НЕ ЉУТИ СЕ“.